• Norsk
  • English

Vis nyhet

Foto: Faksimile, NRK.

Skal ha forgrepet seg mot babyer

Av: Kenneth Erha Osariemen Mikalsen
Publisert:

Fem personer er tiltalt for å ha forgrepet seg på babyer helt ned i tomånedersalderen i fellesskap, filmet og delt bilder og videoer seg imellom. En mor er også tiltalt for å holde fast babyen sin mens en mann forgrep seg på jenta, melder NRK Buskerud.

Statskanalen formidler at de til dels er tiltalt for å ha forgrepet seg på babyer helt ned i tomånedersalderen i fellesskap, filmet og delt bilder og videoer seg imellom.

I tiltalen vektlegges det at overgrepene er skjedd mot personer som er ute av stand til å motsette seg handlingen. Videre vektlegges det at handlingene er gjentatt ved flere anledninger og at de er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte av deres egne foreldre.

NRK opplyser at Kripos har jobbet med saken i tre måneder.

– Dette er en av de største overgrepssakene etterforskningsmessig i Søndre Buskerud, sier Politiadvokat Monica Hanø i Buskerud politidistrikt til NRK.

Holdt datteren fast

Tre av de tiltalte misbrukt ifølge tiltalen en to måneder gammel jentebaby i fellesskap ved flere anledninger. Overgrepene ble også filmet og distribuert. Babyen er datteren til en 23 år gammel kvinne fra Kongsberg.

23-åringen skal ved en anledning ha holdt datteren fast mens en mann fra Drammen forgrep seg på barnet, som da var 9 måneder.

Drammenseren skal ha blitt oppfordret av en mann fra Romerike til å forgripe seg på sønnen sin på snaut to måneder, filme det og sende det til Romeriksmannen. Drammenseren er også tiltalt for å være i besittelse av nær 2000 bilder og 50 filmer som viser overgrep mot barn.

– Han erkjenner straffskyld på alle tiltalepunktene, sier forsvarer Gunhild Bergan til NRK.

Aktuelt med forvaring

Også en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss er tiltalt for besittelse og distribusjon av slike bilder. Forsvarer Knut Fure forteller ovenfor NRK at de prøvde å få skilt ut hennes sak som en tilståelsessak, da hun har erkjent straffeskyld.

Den svært så omfattende tiltalen er på 27 sider. Nær hundre punkter i tiltalen omhandler Romeriksmannens seksuelle kontakt med mindreårige jenter på internett.

Les hele saken hos NRK Buskerud.

Last kommentarfelt

Brukerinnlogging

Tast inn ditt brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet:
Logg inn