• Norsk
  • English

Vis nyhet

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ( H) står sterkt på at Norge ikke kan dømmes for diskriminering av menn. Foto: Regjeringen.no

Norge kan bli dømt for ulovlig diskriminering av menn

Av: Fedrerett
Publisert:

Norge kan bli dømt for ulovlig diskriminering av menn i Efta-domstolen, melder Nettavisen.

Eftas overvåkingsorgan ESA mener Norge driver med ulovlig diskriminering av menn. Ifølge Dagens Næringsliv er også vurderingen internt på norsk side at Norge kan bli dømt i Efta-domstolen i Luxembourg, melder nettstedet.

Mens likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) har fremmet statens argumenter i saken, har statens egne fageksperter ikke vært overbevist om at Norge har en god sak, skriver DN.

Ifølge DNs kilder mener representanter blant annet fra Barne- og likestillingsdepartementet, Utenriksdepartementet og Finansdepartementet at sjansen er stor for å tape en rettssak.

- I Norge er fars rett til foreldrepenger knyttet til mors arbeidssituasjon, uten at det samme gjelder motsatt vei, sier Esa-president Bente Angell-Hansen til DN.

Ifølge argumentasjonen fra statsråden er dette ikke diskriminerende fordi forskjellsbehandlingen har en positiv effekt på likestillingen.

Last kommentarfelt

Brukerinnlogging

Tast inn ditt brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet:
Logg inn