• Norsk
  • English

Vis nyhet

Får ikke forlate Nicaragua før han har betalt en halv million i barnebidrag for kidnappet sønn: Alf Friisøe, underdirektør i UD. Foto: Privat.

Må betale barnebidrag for kidnappet barn før han får forlate Nicaragua

Av: Kenneth Erha Osariemen Mikalsen
Publisert:

Alf Friisø har fått utreiseforbud av nicaraguanske myndigheter etter at han dro dit for å besøke sin 13 år gamle sønn. Han får ikke forlate landet før han betaler en halv million i barnebidrag, skriver Aftenposten.

Friisøs daværende kone, tok i April 2013, deres felles sønn med for ferie jul i hjemlandet hennes, Nicaragua. Hun kom aldri tilbake til Norge. Det gjorde ikke sønnen heller.

- Dette kom som et sjokk, sier Friisø, som mener at sønnen hans ble regelrett bortført.

Friisø, som er underdirektøren i UD dro til det mellomamerikanske landet for tre uker siden, for å besøke sønnen. Fra før av har han vært diplomat på ambassaden i Nicaragua og kjenner derfor også systemet svært godt.

- Jeg var overbevist om at jeg kom til å få sønnen min tilbake, jeg trodde på at systemet. Nå ser jeg at jeg har vært fullstendig naiv, sier han til Aftenposten.

Friisø er idømt å betale barnebidrag til sin tidligere kone familiedomstol i Managua og ilagt et utreiseforbud. Ifølge Aftenposten får han ikke lov til å forlate Nicaragua før han har betalt det han skylder. Hittil er det snakk om en halv million norske kroner. Han er også idømt til å betale 25 prosent av sin månedlige inntekt, men ikke mindre enn 2000 dollar hver måned, i årene fremover.

Lite politiet kan gjøre

Ifølge Aftenposten har Friisø meldt saken til norsk politi som barnebortføring. Politiet i Follo bekrefter at de jobber med saken.

- Vi har etterlyst moren via Interpol. Vi har vært i kontakt med henne, og det er lite som tyder på at barnet kommer tilbake til Norge, forklarer Morten Gransrud som er etterforsker i saken ovenfor Aftenposten.

Han forklarer at dette er en vanskelig sak og at det er lite politiet kan gjøre.

- Vi har ikke utleveringsavtale med Nicaragua, og vi kan ikke reise ned dit og pågripe kvinnen.

Kan bli værende i ukesvis

Friisø sier til Aftenposten at han ikke tror at han slipper ut med det første. Han har ikke spesielt lyst til å betale barnebidraget han er dømt til å betale. Han har heller ikke tenkt til å gi opp kampen om å få sønnen sin tilbake til Norge

- Jeg sitter helt fast her, jeg kan jo bli her i ukevis. Det begynner å se veldig dårlig ut, sier han til Aftenposten.

Les hele saken i Aftenpostens nettutgave.

Last kommentarfelt

Brukerinnlogging

Tast inn ditt brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet:
Logg inn