• Norsk
  • English

Vis nyhet

Gratulerer med farsdagen!

Av: Kenneth Mikalsen
Publisert:

På denne dagen, som er ment for å gjøre stas på sin far, er det dessverre mange barn som vokser opp uten å kjenne ham.

For fedre som ikke får tilbrakt denne dagen med sine barn er denne dagen ofte like vond som - om ikke enda vondere enn andre familiedager som 17. mai, julaften, nyttårshelgen og mange andre høytider som er basert på at familien skal tilbringe tiden sammen.

Fedrerett fortsetter derfor sitt arbeid for barnas rett til å kjenne begge foreldrene og likestilt foreldreskap etter samlivsbrudd. Vi mener at barne- og familiepolitikken i Norge er foreldet og at den langt på vei ekskluderer fedre ved å belønne en av partene økonomisk for å utøve samværsnekt og -sabotasje etter samlivsbrudd.

På en dag som denne er det lov - og ikke minst viktig å hevde fedres rett til å delta i barnets oppvekst. Vi oppfordrer derfor alle stolte fedre der ute som er utsatt for samværsnekt og -sabotasje til å benytte denne anledningen til å snakke om dette temaet for å gjøre folk oppmerksom på at dette ikke bare er en kommersiell dag for butikkene til å tjene penger, men også å gjøre stas på sin far.

Farsdagens opprinnelse

Ifølge Wikipedie er farsdagen en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdagen den andre søndagen i november, det vil si søndag 8. november i 2015, og søndag 13. november i 2016.

På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen.

Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen.

Last kommentarfelt

Brukerinnlogging

Tast inn ditt brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet:
Logg inn