• Norsk
  • English

Vis nyhet

Appell for barnas rett til begge foreldre: Foran Stortinget. Foto: Mannsforum.

Appell til støtte for barn og fedres rettigheter

Av: Kenneth Erha Osariemen Mikalsen
Publisert:

Siden 2014 har det vært arrangert appeller for barn og fedres lovfestede rett til å ha samvær etter samlivsbrudd. Appellene avholdes foran Stortinget hver måned.

Initiativtakeren, Mannsforum har siden tidlig i 2014 avholdt månedlige appeller for barnas lovfestede rett til samvær med sine fedre etter samlivsbrudd. Til å begynne med var appellene ved Nationaltheatret, men ble senere flyttet til utenfor Stortinget.

Siden den gang har stadig flere begynt å møte opp. Alle appellene arrangeres den første tirsdag i måneden kl 17.30.

- Vi gir oss ikke før kravene er innfridd, det aller viktigste kravet som frontes er automatisk delt omsorg etter samlivsbrudd. Alt for mange barn og fedre lider under overlevningene etter morspresumpsjonen. Det er ingen grunn til at en i 2015 skal lene seg på tankegodset fra en svunden tid. Barna har krav på sine fedre. sier Kjetil Thue i Mannsforum.

- Noen tror at det å delta på appell bare er å gi, men det er helt feil. Det er flott å gi, de som er med på appellene forteller meg at de får mye igjen for å være med. En får anledningen til å bli kjent med masse flotte mennesker som har masse erfaring som generøst deles. Den følelsen som mange går rundt med at de er alene om sine utfordringer - den følelsen blir borte etter å ha vært på appell. Det gir en solid dose med styrke - som holder akkurat så lenge at en kommer tilbake til neste appell, fortsetter Thue.

Etter appellene er det alltid samling på en nærliggende uteplass og praten går livlig. Nykommere tas varmt i mot.

Last kommentarfelt

Brukerinnlogging

Tast inn ditt brukernavn og passord her for å logge inn på nettstedet:
Logg inn